fbpx Skip to content

Vervolgopleiding Strategisch Coachen:
Next Level Coachen

Wil je je coaching- en mediationvaardigheden naar een hoger niveau tillen? Wil je doelgericht kunnen interveniëren in situaties, waarin de emoties hoog oplopen? Wil je in de dynamiek van complexe vraagstukken en conflicten effectief kunnen blijven handelen?

Succesvol én diepgaander coachen en mediëren, is de focus in de vervolgopleiding Strategisch Coachen | Next Level Coachen bij Strategisch Coachen Groep.

Succesvol en diepgaand begeleiden bij (complexe) coaching- en mediation trajecten, leer je in de vervolgopleiding Strategisch Coachen | Next Level Coachen. 

In deze opleiding bieden we je een rijkdom aan handvatten en vaardigheden om complexe coachvragen en conflicten tot een goed einde te brengen.

Next Level Coachen is geschikt voor professionals die klanten, medewerkers, teams of organisaties coachend leiden of begeleiden. De grote diversiteit aan branches van de deelnemers, maken deze opleiding tot een smeltkroes van persoonlijke groei en professionele ontwikkeling. Door de variëteit in levens- en werkervaringen, wordt veel verschillende casuïstiek ingebracht. Dit stimuleert je groei tot een high level coach & mediator. Om deel te kunnen nemen, is het van belang dat je de vooropleiding Strategisch Coachen hebt doorlopen

Na het afronden van Next Level Coachen kun je je registreren in het ADR-register als Associate of Practitioner.

Wat zeggen anderen over de opleiding?

Voor deze opleiding is de vooropleiding Strategisch Coachen vereist.

Voor wie is de opleiding Next Level Coachen?
De opleiding is geschikt voor oud-deelnemers van de opleiding Strategisch Coachen die hun coaching – en mediation vaardigheden naar een hoger niveau willen ontwikkelen.

Door de diversiteit van de deelnemers creëren we een rijkdom aan levens- en werkervaringen en kom je in contact met vele kennisvelden die jouw groei in het coachen en mediëren naar nieuwe hoogte stuwen.

Senior professionals gingen je voor. Zoals coaches, mediators, onderhandelaars en bemiddelaars, HR- professionals, leidinggevenden advocaten, rechters, accountants, bedrijfs- en verzekeringsartsen, zorgprofessionals, directieleden en staf- en managementleden.

Je ontwikkelt je coach- en mediation competenties naar een hoog niveau en leert deze
praktisch toe te passen bij complexe vraagstukken conflicten tussen mensen, teams
en organisaties Denk hierbij aan vastgelopen samenwerkingen, reorganisaties en
cultuurveranderingen.

Verder leer je:

Hoe je complexiteit en conflicten kunt analyseren en de factoren helder in kaart kunt brengen.
Hoe je naar een richting of strategie kunt toewerken die voor alle betrokkenen aanvaardbaar is en waarbij de te nemen acties aansluiten bij de gemeenschappelijke waarden van de betrokken partijen.
Welke communicatiestijlen bij conflicten het meest effectief zijn.
Hoe je de overdracht van (zwaar beladen) uitspraken als coach en mediator tijdens gesprekken kunt verdragen en verduren. Kortom, hoe ga je met dit soort uitspraken om? En ook de eerlijke vraag voor jezelf: wil je ermee omgaan? Je leert succesvol begrenzen.
Hoe je bij complexiteit en in lastige conflicten toch met kleine stapjes naar een oplossing toe kunt werken en hoe je de betrokkenen gemotiveerd houdt om tot een aanvaardbare oplossing te komen.
Hoe je het vertrouwen tussen de betrokkenen weer kunt herstellen en de relaties zelfs weer tot bloei kunt laten komen.
Hoe je scriptinterventies, systeeminterventies, tijdlijninterventies, buitengewone interventies en integratieve interventies toe kunt passen.
Hoe je existentiële conflicten en dehumanisering kunt herkennen en wat er nodig is om deze conflicten om te buigen naar samenwerking en humanisering.
Wat de zes pijlers van persoonlijk leiderschap zijn en hoe je ze in de dagelijkse praktijk kunt inzetten om je professionele leiderschap door te ontwikkelen, zodat je vanuit innerlijke rust en vertrouwen conflicten kunt begeleiden.

En nog veel meer over hoe je (complexe) coaching en mediationtrajecten tot een succesvol einde kunt brengen. Voor de complete inhoud van de opleiding, vraag je hier onze brochure aan.

De hybride opleiding Next Level Coachen bestaat uit diverse leervormen, waaronder:

 • Compacte theoretische inleidingen
 • Dialogen
 • Intervisies
 • Demonstraties door de docent
 • Groepsoefeningen gevolgd door plenaire sessies
 • Online studiemodule

Om ervoor te zorgen dat alles wat je tijdens de opleiding leert direct in de praktijk toepasbaar is, verwachten we van iedere deelnemer dat hij een praktijkcasus inbrengt, waarmee geoefend kan worden.

Dit betekent dat we veel verder gaan dan alleen het delen van theoretische kennis en het uitvoeren van enkele praktijkoefeningen. Datgene wat je leert, ga je intensief oefenen, zodat je er vol vertrouwen in de praktijk mee aan het werk kunt gaan.

Inhoud 6-daagse opleiding

Om ervoor te zorgen dat je je op ieder aspect van mediation volledig kunt focussen, hebben we de diverse aspecten van het vak over zes programmadagen verspreid:
Dag 1: Groei, stagnatie & conflict
Dag 2: De verdieping met Strategische Matrixmethode
Dag 3: Bewustwording van complexe- en conflictsystemen
Dag 4: Interventies bij complexiteit en conflict
Dag 5: Coaching & mediation bij hoogoplopende emoties
Dag 6: Coach & mediator als professional worden en zijn

Hybride opleiding

Wij bieden onze opleidingen in hybride leervorm aan. We maken gebruik van de voordelen van gecombineerd ‘live’ en ‘online’ onderwijs. Het doel is het bereiken van een optimum aan kennisoverdracht, het aanleren van vaardigheden, leren van ervaringen van topprofessionals en het ontwikkelen van leiderschapsattitudes voor persoonlijke en professionele groei.

Studiemodule
In de online studiemodule tref je de inhoud van de live opleidingsdagen aan. In de lessen vind je samenvattingen van de onderwerpen die behandeld zijn tijdens de opleidingsdagen. Om je vaardigheden te trainen, bieden we je videolessen en oefeningen. Verder ontvang je extra inhoudelijke, verrijkende en verdiepende theorieën welke niet tijdens de live opleidingsdagen aan bod zijn gekomen. Om je kennis te laten maken met coaching en mediation in de praktijk, staan in de online omgeving interviews, tips en casuïstiek van senior coaches en mediators.

Deelnemers van elke opleiding krijgen toegang tot hun eigen beveiligde community, waarin ze met elkaar kunnen sparren en oefenen. Zo blijft de veiligheid in de groep, ook digitaal, gewaarborgd.

Bovendien zijn er mogelijkheden om vragen te stellen. We verzamelen alle vragen en
behandelen ze op de opeenvolgende opleidingsdagen.

Nieuwsgierig naar de volledige inhoud van de opleiding? Vraag dan snel onze brochure aan!

Vooropleiding: Strategisch Coachen

Voordat je aan de opleiding The Next Level begint, volg je de vooropleiding Strategisch Coachen, waarin je leert om doelgericht te coachen. Lees hier meer over deze opleiding. Als je de opleiding Strategisch Coachen al eerder succesvol hebt afgerond, dan heb je de eerste stap al genomen en kun je direct starten met de opleiding The Next Level.

Voorbereiding

In de opleiding Next Level Coachen komt de kennis uit de opleiding Strategisch Coachen terug. Echter, de opleiding Next Level Coachen gaat dieper in op de aspecten van coaching en mediation. Daarom is het van belang dat je de opleidingsmap van de opleiding Strategisch Coachen nogmaals goed doorneemt, zodat je optimaal kunt meedraaien in de opleiding Next Level Coachen.

Route naar ADR Practioner

Als je geaccrediteerd wilt worden in het ADR Register, dan is het verplicht om specifieke literatuur te lezen en te slagen voor het theorie-examen. Bij aanvang van de opleiding geven we je een overzicht van de verplichte literatuur.

Nieuwsgierig? Vraag onze brochure aan!

Programmaleider: Regi Melcherts

Deze opleiding wordt verzorgd door Regi Melcherts, internationaal expert in strategisch coachen, leiderschap en mediation. Duizenden professionals heeft hij geholpen om hun potentieel optimaal te benutten. Regi wordt geprezen om zijn unieke talent om op een veilige en prettige manier snel tot de kern te komen, waardoor hij mensen doelgericht verbluffende resultaten laat behalen. Het is niet voor niets dat de opleiding Strategisch Coachen een 9,6 als gemiddelde beoordeling heeft (bron: Springest).

Duur opleiding: 6 dagen

Studiebelasting: 3 – 4 uur per week

Locatie: SCG Academie, Biltseweg 8,  Bosch en Duin

Accreditatie: De opleiding is ook geaccrediteerd voor vele beroepsgroepen, zie het accreditatie-overzicht.

Opleidingsdata:

Voorjaar 2024: 25 + 26 januari, 26 + 27 februari, 11+ 12 april

Najaar 2024: 18 + 19 november, 16 + 17 december, 16 + 17 januari 2025

 

Hybride opleiding Next Level Coachen

Ga de uitdaging aan met jezelf. Als enige opleider in Nederland komt bij de opleiding Next Level Coachen van de SCG Academie de gehele ADR-register (Alternative Dispute Resolution) scope aan bod.

Investering: € 3.950,- (vrij van BTW).

Hybride opleiding Next Level Coachen – Extended versie

Wil je nog meer uit deze opleiding halen? Dan kun je kiezen voor onze verdiepingsmodule.
Aanvullend op je opleiding krijg je twee individuele coaching sessies van twee uur met coach Regi Melcherts, waarin je werkt aan verdieping van jouw persoonlijke doelstellingen en / of een bedrijfsplan maakt voor het opzetten van een mediation praktijk. De totale investering bedraagt dan: 

Investering: € 5.050,- (vrij van BTW)

De genoemde investeringen zijn inclusief:

 • Locatie
 • Lunch
 • Opleidingsmateriaal
 • Online studiemodule ( met extra inhoudelijke, verrijkende en verdiepende theorieën welke niet tijdens de opleiding aan bod zijn gekomen, toegang tot je eigen beveiligde community, plus interviews, tips en casuïstiek van senior coaches en mediators)
 • Koffie/thee

Het ADR Register certificeert wereldwijd ADR practitioners (arbiters, conflictcoaches, mediators, onderhandelaars) en hun bedrijven en is 100% onafhankelijk. ADR practitioners voldoen aan de vereisten voor permanente opleiding, hebben gedragsregels, procedure vereisten en vallen onder klacht- & tuchtrecht of geschiloplossing en arbitrage. ADR Register is onderdeel van Global Network Group en onder supervisie van ICC Council.

Route naar ADR Practioner

De SCG Academie biedt als eerste opleider in Nederland de toegang tot de totale ADR scope: arbitrage, conflict coaching, mediation en onderhandeling. Daarmee kun je erkend Full Level ADR Practitioner worden. In het onderstaande overzicht is de route naar de titel ADR Practitioner stap voor stap uitgewerkt.

De route naar ADR Practitioner in 8 stappen
Stap:1Opleiding Strategisch Coachen (6 dagen, geaccrediteerd voor 42 uren)
Stap:2Opleiding Next Level Coachen (6 dagen, geaccrediteerd voor 42 uren)
Stap:3Je doet het theorie-examen online, via ADR-register.com
Stap:4Je vraagt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aan bij het Ministerie van Justitie
Stap:5Je wordt toegelaten en ingeschreven in het internationale ADR Register als Associate Level ADR-Practioner
Stap:6Je wordt ook toegelaten en ingeschreven in het ADR ICR Coach Register.
Stap:7Je doet 3 jaar praktijkervaring op met minimaal 10 cases. SCG Academie kan je begeleiden door middel van een mentoraat. Voor mediators met al meer dan 12 jaar ervaring in mediation, is er een alternatieve route.
Stap:8Je wordt erkend tot Full Level ADR practitioner.

De opleiding is ook geaccrediteerd voor vele beroepsgroepen, zie het accreditatie-overzicht.

Jij bent aan zet...

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van SCG?

Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief. We houden niet van spam en je kunt je altijd uitschrijven!