fbpx Skip to content

Regi


Regi Melcherts is expert in strategisch coachen, mediation en leiderschap. Als internationaal docent, topcoach, mediator, adviseur, spreker, en voormalig topjudoka, heeft hij duizenden professionals geholpen om hun potentieel optimaal te benutten. Zowel in hun professionele, als in hun persoonlijke leven!

S&G_Groeisprong 01_Regi Melcherts

De kracht van Regi

Regi wordt geprezen om zijn unieke talent om op een veilige en prettige manier snel tot de kern te komen, waardoor hij doelgericht mensen verbluffende resultaten laat behalen. Hij is deskundig en daagt je respectvol uit over je eigen schaduw te springen. En, dat lukt hem iedere keer weer! Met grote groeisprongen tot gevolg.

Regi werkt nauw samen met een multidisciplinair team van specialisten op het gebied van coaching, mediation en leiderschap, zodat onze trajecten en programma’s nog soepeler verlopen en onze klanten ongekende groeisprongen maken.

Het carrièrepad van Regi

Regi startte zijn carrière in 1991 als ondernemer in de zorg en richtte in 1992 OCA op. Hij ontwikkelde een innoverend resultaatgericht zorgconcept, bracht dit succesvol in de markt en bouwde de organisatie flink uit. Daardoor is OCA van een regionaal behandelcentrum uitgegroeid tot een erkende landelijke zorginstelling met meer dan 20 multidisciplinaire revalidatiecentra.

In de periode 2009-2010 nam Regi afscheid van OCA en zette hij succesvol samen met Patricia Musch SCG | Strategisch Coachen Groep op. Het SCG-concept omvat opleidingen, coaching en mediation op het gebied van persoonlijke groei en effectiviteit, leiderschap, businesscoaching, samenwerking en conflicten. Vele professionals vanuit allerlei achtergronden zijn inmiddels de samenwerking met Regi aangegaan. En ook executives, managers, teamleiders en ondernemers, vinden in Regi een unieke strategische sparringpartner.  

Successen

Op het gebied van opleiden behaalt Regi bijzonder goede resultaten. De opleidingen die hij verzorgt, worden niet voor niets door professionals gemiddeld met een 9,6 beoordeeld (bron: Springest).

Daarnaast huren het bedrijfsleven en (semi) overheden Regi regelmatig in. En met succes. Maar liefst 95% van de vooraf afgesproken doelstellingen bij coaching- en mediationtrajecten wordt behaald.

Vele organisaties, zoals verzekeraars, banken, vervoersbedrijven, ziekenhuizen, opleidingsinstituten, zakelijke dienstverleners, beroepsverenigingen, talloze professionals en leidinggevenden, hebben daarom dankbaar gebruik gemaakt van de expertises en talenten van Regi. 

 

Certificeringen

Regi heeft naast jarenlange praktijkervaring vele opleidingen, workshops en cursussen met succes afgerond. Daarnaast heeft hij de volgende bijzondere certificeringen behaald:

 • International full level Registered Coach (ICR) 
 • International Practitioner Business Ecology Concepts and AEM-cube Certification
 • International full level ADR practitioner
 • vFAS docent en intervisiebegeleider
 • Collaborative professional (begeleiding van overlegscheidingen en complexe zakelijke conflicten)

Ook zijn de diverse opleidingen op het gebied van coaching, leiderschap en mediation die Regi vanuit SCG | Strategisch Coachen Groep, door het CRKBO als officieel opleidingsinstituut erkend en in het  International Coach Register (ICR) en ADR Register geregistreerd. Bovendien zijn de opleidingen door diverse beroepsgroepen geaccrediteerd.

Publicaties

Regi publiceerde de afgelopen jaren diverse artikelen over coaching, mediation en leiderschap:

 1. Groeisprong | Een praktische levensgids voor persoonlijke en professionele groei – Regi Melcherts, 2021, ISBN 9789493171275
 2. Het handige EHBO-boekje – als een veilig werkklimaat je lief is, speciale editie, Regi Melcherts, 2019
 3. ADR-Mediation. De toegang tot de volledige ADR-scope: arbitrage, conflictcoaching, mediation en onderhandeling, Regi Melcherts, 2019.
 4. De hand van Anton – Mediation is topsport, Regi Melcherts, 2018, ISBN 9789463678278
 5. Leiderschap. Kernwaarden en leidende principes, een businesscase, 2018  
 6. Waar verstarring heerst, worden geen waarden meer gezien, Counselling Magazine, nr 2, 2016, drs. R.F.M. Melcherts & Mr. L. Stam 
 7. Succesfactoren in conflictmanagement deel 1, 2 & 3, 2016
 8. De kunst van empowerment. Empowerment is iets anders dan delegeren! De Strategische Coach Matrix voor management en leidinggevenden, 2015
 9. Effectief communiceren met medewerkers, Key issues voor HR-professionals en leidinggevenden, 2014
 10. Ruzie in de tent, PW Gids, februari 2014
 11. Als herstel stagneert. Strategisch Coachen bij Letselschade, Letselschadenieuws, 2012
 12. Kritische factoren in conflictbeheersing & samenwerking in de civiele rechtspraak, SSR, drs. R.F.M. Melcherts & Mr. C.A.R.M. van Leuven
 13. Systemische conflictbenadering bij arbeidsconflict, Quintesse 2013-3

Professionals over Regi

"Ik heb genoten van docent Regi Melcherts. Een topper. Hij is deskundig, brengt veiligheid in de groep daagt je respectvol uit over je eigen schaduw te springen en dat lukt hem iedere keer weer!." -
Guus van Wietingen
bedrijfarts
"Aan de hand van een heldere opbouw en structuur neemt Regi je als ervaren en bevlogen trainer mee in een ontdekkingstocht naar welke coach jij in jezelf kunt ontwikkelen. Hij zet heel stevig een sfeer van veiligheid en vertrouwen in de groep neer, waardoor je ook zelf wordt uitgenodigd eigen stukken te laten coachen die zich tijdens de opleiding aandienen."
Linda ’t Sas
beleidsmatig adviseur, bemiddelaar, coach, mediator
"Regi, bedankt dat je me hebt “meegenomen” en daarmee een bijdrage hebt geleverd aan veel inzichten. Ik heb weer zicht en zin in de toekomst!! Ik heb geleerd dat veiligheid een belangrijke voorwaarde is en het inzicht in meerdere coaching strategieën maakt mij sterker als professional."
Mariette Hamans
groepsleerkracht en VVE Coach

Plan een afspraak in

Wil je weten hoe Regi jou kan helpen om je groeiambities te realiseren, in je kracht te komen of om een vastgelopen conflict op te lossen? 

Neem dan via de onderstaande knoppen vrijblijvend contact met ons op.

Ons aanbod in een notendop:

SCG Academie

Als je mensen met de bereidheid om te leren bijeenbrengt in een veilige en vertrouwde leeromgeving, ontstaan er gegarandeerd in korte tijd diepgaande leerervaringen en transformaties met een boost aan positieve energie.

SCG Coaching

Wij coachen vanuit een benadering die gericht is op groei- en ontwikkeling. Groei ontstaat door ontwikkeling van je competenties, je zelfinzicht en het vermogen om jezelf te verbeteren.

SCG Mediation

Heb je een conflict en kom je er met de betrokken partij(en) niet uit? Met de mediators van SCG kom je samen respectvol en snel tot een goede oplossing.