fbpx Skip to content

Opleiding persoonlijk leiderschap

Groei in jouw professionele en persoonlijke leven naar een volgend niveau. 
Volg de opleiding persoonlijk leiderschap van SCG met topdocent Regi Melcherts.

Opleiding Persoonlijk Leiderschap | Groei als professional

Opleiding
Persoonlijk Leiderschap

Zet de volgende stap in je professionele en persoonlijke leven

Je hebt constant met gebeurtenissen en veranderingen te maken, zowel in je professionele als persoonlijke leven. Sommige veranderingen kunnen zeer ingrijpend zijn. Denk aan life events, zoals een burn out, een conflict, een echtscheiding, een ziekte of het verlies van een dierbare. Maar ook de afname van de voldoening die je uit je werk haalt en de voorbereiding op een andere of nieuwe functie, kunnen impact hebben op jou als professional en persoon.

Met de opleiding en training Persoonlijk Leiderschap van de SCG | Strategisch Coachen Groep, zorg je ervoor dat je vol in je kracht met een boost aan energie jouw professionele en persoonlijke leven naar een volgend niveau ontwikkelt. Je gaat hierdoor op een plezierige en succesvolle manier met veranderingen en complexe vraagstukken om. Je komt in een nieuwe balans!

Voor deze opleiding is geen specfieke vooropleiding noodzakelijk.


In principe is deze opleiding en training voor alle soorten vraagstukken geschikt die met jouw professionele en  persoonlijke leven te maken hebben, denk aan vragen als:

 • Hoe functioneer ik optimaal vanuit mijn natuurtalenten in veranderende (complexe) persoonlijke en professionele omstandigheden?
 • Hoe bewaak ik mijn grenzen en verhoog ik mijn veerkracht en effectiviteit?
 • Hoe krijg ik balans tussen werk en privé?
 • Hoe zorg ik ervoor dat ik (weer) met energie kan blijven werken?
 • Hoe behoud ik mijn (zelf)vertrouwen?
 • Hoe steek ik als mens in elkaar?
 • Wat heb ik los te laten? Wat heb ik te behouden?
 • Waar ben ik in essentie op uit? Wat wil ik echt in mijn leven? Hoe bereik ik dit?
 • Hoe vind ik gemoedsrust?
 • Hoe herstel ik mijn relatie met mijn (zakelijk) partner, collega’s of familie en wat heb ik daarvoor nodig?

Daarnaast blijkt de opleiding voor veel deelnemers bij te dragen aan een volgende stap in hun loopbaan of carrière. Ook bij re-integratie, is het programma een uitermate krachtig “oplaadpunt” om goed voorbereid je werkzaamheden te hervatten en te voorkomen dat je in je valkuilen stapt.

 

Tijdens de opleiding en training Persoonlijk Leiderschap, maak je jouw persoonlijk en professioneel strategisch toekomst- en ontwikkelplan. Je ontwikkelt je visie, missie en strategie glashelder voor de komende jaren. Je weet waar je naar toe wilt en hoe je je doelen gaat verwezenlijken.Daarbij leer je hoe je je kunt focussen op wat je wel en niet wilt en bepaal je welke concrete acties je daarvoor moet uitvoeren. Je ervaart wat goed is voor jou, zodat je dit ook aan anderen op het werk en privé kunt overbrengen.

Je leert:

 1. inzicht in jezelf en anderen
 2. plezier en balans in je leven
 3. effectief communiceren en presteren op je werk
 4. doeltreffend handelen met meer zelfvertrouwen
 5. effectief en makkelijk je doelen bereiken
Dag 1 | Leiderschap, je essenties en je kernvragen

We zoomen in op de kernvragen die voor jou belangrijk zijn. We staan stil bij de vraag wanneer je in je kracht staat en leiderschap kunt nemen in je persoonlijke en professionele leven. Waar gaat het in essentie om voor jou?

Dag 2 | Levensloop en loopbaan, je groei- en je stressfactoren

Je onderzoekt en analyseert je levensloop en je loopbaan. Je ontdekt wat jouw groei- en stressfactoren zijn, je drivers en je remmers. Je maakt je balans op en doet een inkijk in je gewenste toekomst.

Dag 3 | Je kernwaarden, wie ben je echt en wat is je leiderschapsmissie

Je maakt stap voor stap duidelijk wat voor jou in je kern echt belangrijk is, wie je echt bent en waar je in essentie op uit bent. Je maakt je persoonlijke en professionele missie. En nog mooier, je brengt een krachtige balans aan in je werk, privé en gezinsleven.

Dag 4 | Je onzichtbare rem, maak je groeisprong

Je leert je blokkades en valkuilen kennen. We leren je hoe je deze ombuigt naar winnende patronen en hoe je deze krachtig toepast. Zowel professioneel, als persoonlijk. Je zult direct positieve resultaten merken in je effectiviteit.

Dag 5 | Je natuurtalenten en winnend communiceren

Je ontdekt je natuurtalenten en vaardigheden. Vanuit je natuurtalent ontwikkel je je toekomstplan en leert talloze (communicatieve) vaardigheden om je plan succesvol te kunnen uitvoeren.

Dag 6 | De samensmelting en je kunt op weg

Al je inzichten en leerpunten vallen samen in een geheel. Je maakt de laatste keuzes en zet de puntjes op de i. Je regelt je hulplijnen. Je bouwt de mijlpalen in en bent gereed om op weg te gaan. je toekomstige pad!

Aanbeveling!

Naast de opleiding en trainingsdagen, is het aan te raden om aanvullend 5 individuele coachsessies, voorafgaand en na het Persoonlijk Leiderschapprogramma in te plannen.

 • Je staat in je kracht en hebt zicht op wat je ten diepste drijft 
 • Je staat in je kracht met een nieuwe energieboost door het loslaten van je blokkades/remmers
 • Je hebt een loopbaananalyse met een inventarisatie van je onbenutte capaciteiten 
 • Je persoonlijke en professionele kernwaarden en missie zijn glashelder
 • Je beschikt over een winnend strategisch leiderschapsplan voor je toekomst, zowel persoonlijk als professioneel

De opleiding en training Persoonlijk Leiderschap is de mooie opstap voor de vervolg- en verdiepingsopleidingen van SCG Academy. Bijvoorbeeld de opleidingen The Art of Coaching (3 jaar) en Deep Learning (4x 1 dag). Daarnaast blijkt de opleiding voor veel deelnemers bij te dragen aan een  volgende stap in hun loopbaan of carrière. En bij re-integratie. Na afronding van de opleiding en training Persoonlijk Leiderschap, ontvang je het certificaat ‘Persoonlijk Leiderschap’. De opleiding is geaccrediteerd voor vele beroepsgroepen, zie het accreditatie overzicht. 

Praktische informatie

Duur:

6 dagen
(3 x 2 dagen)

Studiebelasting:

2 tot 4 uur per week

Investering

Pers. Groeiplan € 495,- 6-daagse € 2.875,- (vrijgesteld van BTW)

Inclusief:

Locatie, lunch, opleidingsmateriaal en koffie/thee

Locatie:

SCG Academie Biltseweg
Bosch & Duin

Docent:

Regi Melcherts & gastdocenten

Accreditatie:

Accreditatieoverzicht

Schrijf je in!

Biltseweg 8 3735 MC Bosch en Duin | Tel: 030 888 5131
info@strategischcoachen.nl


  Data op aanvraag