Hybride leren integraal in onze opleidingen

Het afgelopen half jaar is ook voor ons een periode van ‘omschakelen’ geweest. De opleidingen konden even niet doorgaan en werden verschoven. 
Op 1 juni hebben we de draad gelukkig weer kunnen oppakken en zijn onze opleidingen weer van start gegaan.

We hebben de afgelopen periode benut om een groeisprong te maken in onze opleidingsconcepten bij SCG Academie. Wij zijn er trots op dat we met ingang van 1 september onze opleidingen voortaan gaan aanbieden vanuit het concept ‘hybride leren’! Concreet betekent dit dat we de live opleidingen verrijken met interactieve online modules. Deze modules bestaan uit video’s, verdiepende theoretische achtergronden, oefeningen en een uitgebreid scala aan support. SCG Academie kiest voor het versterken van de kracht van het interactieve leren, zodat je nog mooiere groeispongen kunt maken in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

De voordelen van ‘hybride leren’ op een rijtje:

  1. Hybride leren combineert de sterke kanten van twee traditionele leeromgevingen, de theorie en de beroepspraktijk, tot een nieuwe, productieve leeromgeving.
  2. Je kunt leren en verdiepen in je eigen tempo en tijd
  3. Je kunt vertrouwelijk vragen stellen in je peergroep
  4. Je kunt je leerwensen voortdurend aanvullen en je hebt inzicht in je eigen voortgang en resultaten.
  5. Je hebt ‘eigenaarschap’ over je leerproces. Dat betekent dat je als lerende juist zelf wordt getriggerd om na te denken wat je al kunt, maar ook waar je ontwikkelpunten liggen. Juist dat feit maakt dat de ontwikkeling die je doorloopt jouw eigen verantwoordelijkheid wordt. 

Inmiddels hebben we dit concept geïntegreerd in onze opleiding Strategisch Coachen, ADR-Mediation en Je Nieuwe Balans. Schrijf je in voor één van deze mooie opleidingen en ervaar zelf de voordelen van ‘hybride leren’ bij SCG Academie.