Het échte gesprek

SCG Academie is er trots om om als eerste in Nederland een unieke coaching & mediation opleiding te bieden die de volledige ADR scope omvat van arbitrage, conflictcoaching, mediation en onderhandeling.  Graag nemen we je in dit artikel mee in onze opleidingsvisie voor de ADR-Mediator.

Strategisch Coachen
Al 10 jaar lang bieden we met veel plezier en passie de opleiding Strategisch Coachen; een opleiding waarin professionals uit zeer uiteenlopende beroepsgroepen een groeisprong maken in het doelgericht coachen van mensen, teams en organisaties. Veel deelnemers hebben de laatste jaren steeds vaker de behoefte uitgesproken naar een ‘next-level’ opleiding. De meest gestelde vraag daarbij was: ‘Hoe kan ik Strategisch Coachen beter toepassen, nog meer verdiepen en versterken in mijn professionele en persoonlijke leven?’ In deze vraag ligt de basis van de opleiding ADR-Mediation. De opleiding legt de focus op het begeleiden, coachen en mediëren in complexe, moeilijke, emotioneel hoog opgelopen situaties.

Waar verstarring heerst, worden geen waarden meer gezien!
Er zijn veel oorzaken die stagnatie en achteruitgang in de samenwerking tussen je cliënten teweeg kunnen brengen. Conflicten kunnen makkelijk escaleren tot hoog opgelopen situaties.. Het gevolg is vaak destructief gedrag, waardoor het gevoel van veiligheid snel afneemt. Denken dat goede afspraken zomaar werken, of dat je volgens de afgesproken regels een conflict zomaar kunt oplossen, is een wezenlijke miskenning van het werkelijke conflict. De praktijk laat juist vaak verstarring zien. En waar verstarring heerst, worden geen waarden meer gezien. Het gevolg is vaak destructief gedrag, omdat het gevoel van veiligheid snel afneemt.

Inzicht in conflictsystemen van relaties, samenwerkingsverbanden, teams, organisaties, gezinnen en families zijn essentieel om conflicten en emotioneel hoog opgelopen situaties duurzaam op te lossen. SCG staat voor een waardengedreven benadering van een conflict. Met een focus op herstel van veiligheid en openheid worden deelnemers begeleid op de weg van destructie naar opbouw van veiligheid en open communicatie. Nieuwe verbindingen die dan ontstaan worden kansrijk gemaakt om oneindig veel sterker te worden. Welke inhoudelijke issues er ook te bespreken zijn.

Je maakt weer een groeisprong!
In de opleiding ADR-Mediation leer je de taal van het conflict te verstaan. Door het kiezen van de juiste communicatiestijl, het (her)kennen van veelvoorkomende systeemstoornissen, en het werken met de ADR-Matrixmethode, ontwikkel je een krachtige leiderschapsattitude die je in staat stelt om hoog opgelopen conflicten te begeleiden. Je ontwikkelt daarmee een duidelijk profiel als strategisch coach en mediator. De pijlers die jouw professioneel leiderschap verder versterken zijn hierbij de volgende:

  1. Je eigen motieven: Je leert je diepgaande drijfveren kennen en je authentiek te profileren als ADR-Mediator
  2. Je schaduwzijde kennen: Je leert je onbelicht kant zien. Dit zijn je minder sterke punten bevinden, maar juist ook je nog niet ontdekte, krachtige eigenschappen.
  3. Leiderschap: Richting kunnen geven, een baken kunnen zijn in een gesprek.. Je leert wat je diepere intenties zijn van waaruit je dit werk doet. En, je geeft hoe je goed richting aan de coaching of mediation
  4. Laten leiden: De langzaamste aan tafel bepaalt het tempo, je leert te zorgen dat je de langzaamste bent.
  5. Handelen vanuit perspectieven. Een goede ADR-professional handelt vanuit meerdere perspectieven om zo een grotere bijdrage te kunnen leveren aan het grotere geheel.
  6. Overdracht verdragen. Je staat bloot aan de overdracht bij emotioneel hoog opgelopen situaties. Je leert deze overdracht te verdragen.

Wil je meer weten over de opleiding? Lees hier meer.