fbpx Skip to content
Hoe wil ik de komende jaren werken?

        Persoonlijk leiderschap voor familierecht advocaten

 
 

2-daags programma | 9 februari & 15 maart 2024 

Tegen je grenzen aanlopen…

Je voelt je advocaat én je bent advocaat. Je werk is inspirerend en uitdagend. Maar, steeds vaker ervaar je als familierecht advocaat óók dat je  tegen je grenzen aanloopt. Je bereidheid om te procederen en lange, emotionele gevechten te voeren is aan het verdwijnen. De hoge werkdruk door strakke deadlines, bedreigingen, mondige cliënten, lastig haalbare omzet targets, discussies over hoge declaraties en de hiërarchische manieren van werken, zorgen er regelmatig voor dat de ‘spark’ die ooit aanwezig was om advocaat te worden, langzaam verdwijnt en plaats maakt voor de zorg ‘hoe nu verder?’

Hoe nu verder…

Met de expertise op het gebied van het Nederlandse recht worstelen veel advocaten. Het liefst willen ze stoppen met strijden en kiezen liever voor meer overleg en samenwerking. Ze kijken met enige onzekerheid de toekomst in. Na jarenlang investeren in tijd, geld en energie, bevinden ze zich op een punt waarin ze de strijd tegen de wederpartij als een strijd tegen zichzelf beginnen te ervaren. Ze willen wat anders. Maar, wat is het alternatief? En hoe kan het anders? Dat zijn de kernvragen die voor velen spelen.

Maak je groeisprong…

Mogelijk ben jij zelf óók in een professionele fase aangekomen, waarin je zoekende bent naar je nieuwe ‘spark’. Vanuit je blijvende passie voor het familierecht en een innerlijke drive om mensen bij te staan, kies je voor een manier van werken die meer aansluit bij jezelf en jouw kernwaarden. Dit vraagt om het loslaten van het oude én het ontdekken van het nieuwe. En dan doe je er goed aan om te investeren in je groei en ontwikkeling om met vertrouwen en een boost aan energie je werk de komende jaren aan te gaan.

Twee dagen boosteren…

We gaan met een groep familierecht advocaten aan de slag met dit vraagstuk. Coachen, sparren, leren van en met elkaar. Vooral  concreet en praktisch. We blikken met je terug op de rode draad van je loopbaan en wat deze voor je betekent. Blokkerende overtuigingen die van invloed zijn op je dagelijkse werk, zullen we inzichtelijk maken en we geven je handvatten mee hoe je deze positief kunt ombuigen om je gewenste situatie te creëren. 

Je zult leren hoe je in een gebalanceerd ritme kunt werken en leven. Voortdurend geïnspireerd en gemotiveerd. Je stress maakt plaats voor heldere prioriteiten die je energiek aan kunt gaan. Je kernwaarden zullen een belangrijke rol spelen. We zullen je praktische oefeningen aanbieden en je leren keuzes te maken vanuit je diepliggende waarden. Je merkt direct effect op je dagelijkse leven als professional!

Een nieuwe balans…

Dit persoonlijk leiderschap programma is speciaal ontwikkeld voor familierecht advocaten. Je vakkennis, levens- én professionele ervaringen, creëren samen een ideale basis om te werken aan een nieuwe balans met een  inspirerend toekomstplan!

Onze docenten

Regi is expert in strategisch coachen, strategisch leiderschap en mediation. Als internationaal docent, adviseur, spreker, topcoach en mediator, heeft hij al duizenden professionals geholpen om hun potentieel optimaal te benutten. Regi wordt geprezen om zijn unieke talent om op een veilige en prettige manier snel tot de kern te komen, waardoor hij doelgericht mensen verbluffende resultaten laat behalen. Hij is deskundig en daagt je respectvol uit over je eigen schaduw te springen. En, dat lukt hem iedere keer weer! Met grote groeisprongen tot gevolg. Regi werkt nauw samen met een multidisciplinair team van specialisten op het gebied van coaching, mediation en leiderschap, zodat onze programma’s nog soepeler verlopen en onze klanten ongekende groeisprongen maken.

Charlotte is 20 jaren actief geweest als advocaat. Eerst als strafrechtadvocaat en de laatste 15 jaren in het familierecht. Met veel passie voor het vak heeft ze succesvol complexe zaken begeleid als MfN en vFAS advocaat-mediator werkend voor de grote en later kleinere kantoren. Dezelfde passie heeft haar een aantal jaren terug een andere koers laten varen. Zij is gestopt met procederen en heeft zich volledig gericht op coaching en mediation. Zij weet als geen ander wat het werk inhoudt en welke uitdagingen het met zich meebrengt. Ook Charlotte is een teamplayer en weet teams in no time naar een positieve sfeer te brengen. Met haar brede ervaring als advocaat en haar expertise als full level ADR-mediator en internationaal register-coach, inspireert en begeleidt zij mensen om hun passie naar de realiteit te vertalen. 

Dit programma is speciaal ontwikkeld voor familierecht advocaten. De vakkennis, leven- en professionele ervaringen, creëren samen een ideale basis om te werken aan een nieuwe balans met een inspirerend toekomstplan.

Je leert:

 1. Hoe je je eigen motieven, gedrag en manieren van werken kunt onderzoeken. Dit geeft groei van je bewustzijn wat je zélf nodig hebt en wat je je cliënten en kantoorgenoten wilt bieden;
 2. Je schaduwzijde te ontmoeten: je leert je ‘onbelichte’ zijde zien. Je maakt je nog-niet-ontdekte potentiële impact, talenten, verbeterpunten en valkuilen inzichtelijk en hebt zin hiermee aan het werk te gaan;
 3. Om je eigen kern inzichtelijk te krijgen; het raakvlak tussen je passie, je talenten en je richtinggevende waarden;
 4. Jezelf te vertrouwen als een robuuste richtinggever in de vertrouwensrelatie met cliënten en kantoorgenoten. Je stelt jezelf in staat een baken te zijn, waar cliënten en kantoorgenoten zich op kunnen oriënteren;
 5. Je bent in staat om vraagstukken steeds weer vanuit meerdere perspectieven te doordenken, doorzien en doorvoelen. Je kunt wisselen van perspectieven en paradigma’s. Je bent in staat om je cliënt en kantoorgenoten hierin ook mee te nemen;
 6. Je bent in staat om ‘nee’ te zeggen en je grenzen succesvol aan te geven, waardoor je minder stress ervaart. Je werk is vanaf nu leuk, inspirerend en sluit aan bij jouw visie.

Dag 1 – vrijdag 9 februari 2024:  Terugkijken

We maken een diepgaande loopbaananalyse met je en ontdekken wat de rode draad is in jouw professionele en persoonlijke leven. We krijgen zicht op wat voor jou écht van belang is door het in kaart brengen van je groeibevorderende- en remmende eigenschappen. Je heft de belemmeringen op die zorgen voor stress en onrust. Daarna buig je deze om naar nieuwe krachtige efficiënte patronen. We begeleiden je in het trekken van je grenzen door te werken vanuit je persoonlijke kernwaarden. Dit creëert rust voor je verdere loopbaan. Je komt in je kracht te staan om met nieuwe energie te werken. 

Dag 2 – vrijdag 15 maart 2024: Hoe wil ik de komende jaren werken?

We leiden je door zeven niveaus van verandering en je maakt een concreet en haalbaar toekomstplan. Vanuit je kernwaarden – je innerlijke kompas- kun je je toekomst nu succesvol richting geven.  Dit zal je energie geven. De verrijkende oefeningen op het gebied van doelgericht communiceren, succesvol begrenzen en omgaan met (interne & externe) weerstand, geven je het vertrouwen dat deze koers écht haalbaar voor je is. Inzicht in je verleden, een nieuwe route gekenmerkt door passie en energie, een concreet actieplan én de juiste vaardigheden om het uitvoerbaar te maken. Alléén jíj́ kunt het jezelf nog afnemen…

Programma en tijden:
09.00 – 09.30 ontvangst met koffie en thee

09.30 – 12.30 ochtendprogramma

12.30 – 13.15 lunch

13.15 – 1730 middagprogramma

Dag 1: vrijdag 9 februari 2024: terugkijken

Dag 2: vrijdag 15 maart 2024: Hoe wil ik de komende jaren werken?

In dit persoonlijk leiderschap programma staan persoonlijke aandacht en een veilige leeromgeving centraal. We werken daarom in een compacte groep (max 14 deelnemers). Er is voldoende gelegenheid om met vragen en voorbeelden uit de eigen praktijk aan de slag te gaan. 

Locatie: 

SCG Academie, Biltseweg 8 te Bosch en Duin

Per auto:

Makkelijk bereikbaar en voldoende parkeergelegenheid. 

Per openbaar vervoer: 

Station Den Dolder, wij zorgen dat je van het station in Bosch en Duin komt. laat ons even weten hoe laat je arriveert. 

De genoemde investering is inclusief:

 • Locatie
 • Goed verzorgde lunch
 • Koffie/thee/fris
 • Als cadeau bieden we je als deelnemer graag het boek Groeisprong | Een praktische levensgids voor persoonlijke en professionele groei, Regi Melcherts, 2021, aan.

Investering: € 1100,- (vrijgesteld van BTW).

 

Extended versie

Wil je nog meer uit deze opleiding halen? Dan kun je kiezen voor onze verdiepings-module. Aanvullend op je opleiding krijg je twee individuele coaching sessies van twee uur met een van de SCG coaches, waarin je werkt aan verdieping van jouw persoonlijke doelstellingen.

De totale investering bedraagt dan: €2100,- (vrij van BTW).

 

De Masterclass is geaccrediteerd voor :

 • 8 intervisie en 6 vaardighedenpunten bij de vFAS
 • 8 intervisie en 6 vaardighedenpunten bij de Nederlandse Orde van Advocaten
 • MfN: op aanvraag
 • 14 PE punten bij het ICR Register
 • 14 PE punten bij het ADR Register

Gun je zelf dit cadeau...

Ja, ik wil me graag inschrijven!