fbpx Skip to content

Management coaching

Winnend samenwerkende managementteams: de weg naar high trust, high performance organisaties. 

Ontdek de groeipotentie van je management en maak een groeisprong met elkaar!

Management Coaching
&
Winnend samenwerken

Winnende managementteams werken moeiteloos samen, behalen resultaten, communiceren doeltreffend en hebben plezier. Onze management development programma’s richten zich op de optimale bijdrage van managementteams aan de strategie, groei en verandering van de organisatie en professionals. Met krachtige managementtools gebaseerd op grondig theoretisch, statistisch en empirisch onderzoek, helpen we managementteams zich aan te passen en optimaal te performen in een voortdurend veranderende wereld. De management development programma’s van SCG | Strategisch Coachen Groep onderscheiden zich door de directe vertaalslag en toepassing naar de praktijk. 

De kracht van de verbinding

We zien onze management coachingsprogramma’s als een gezamenlijke reis, waarin we managementteams ontwikkelen naar “high trust, high performing”- teams. Dit zijn teams die in hoge mate veiligheid bieden, eigenaarschap nemen en leiderschap tonen. Kortom, teams, die optimaal bijdragen aan de prestatie van de organisatie. Dit doen we met harde commitments.

de kennismaking en analyse van het managementteam

In een (vrijblijvende) kennismaking vormen we ons een grondig beeld van de organisatiedynamiek en haar omgeving. We bespreken we de beoogde doelen en gewenste effecten, de opzet, en onderwerpen.

Vervolgens maken we een analyse van de teamprofielen. Wat zijn de natuurtalenten van de managementleden, vanuit welke overtuigingen werken zij en wat zijn hun communicatiestijlen? SCG zet bij voorkeur het wetenschappelijk onderbouwde AEM-Cube model in, ontwikkeld door Professor P. Robertson. Sinds het ontstaan van de AEM-Cube begin jaren 90 heeft deze wereldwijd tienduizenden professionals en organisaties geholpen met het herkennen en optimaliseren van hoe zij hun talenten inzetten in het ontwerpen, evalueren en uitvoeren van strategie.

Ondersteund door 2D en 3D illustraties, beschrijvende statistieken en tekstuele toelichtingen biedt de AEM-Cube inzicht in onder andere:

  • de unieke optimale bijdrage van managementleden aan strategie
  • de eigenschappen van verschillende teamleden en de resulterende teamdynamieken
  • de verbinding tussen de strategische eigenschappen van een team en de strategische doelstellingen van een organisatie
  • de gehele strategische diversiteit binnen een organisatie en de bijbehorende krachten en uitdagingen
Aan de slag met leren en groeien!

De resultaten van de analyse dienen als input voor een op maat gemaakt management Coachingsprogramma voor uw managementteam. Vanuit ons concept Winnend Samenwerken werken we aan de doelstellingen die we vooraf hebben afgesproken. Winnend Samenwerken heeft zich als concept afgelopen 10 jaar in de praktijk bewezen, met hoge evaluatiescores en indrukwekkende referenties. De insteek is dat wij management development zien als een leer, groei en bloei programma voor individuele managementleden en het managementteam als geheel. Met tussentijdse evaluaties, bijsturing, aanscherping en focus op het verbeteren van de optimale bijdrage van het managementteam aan de strategie.

Masterclass Winnend Samenwerken

In de Masterclass Winnend Samenwerken, leer je in één dag werken met exclusieve tools voor een succesvolle samenwerking. Een winnende samenwerking resulteert in meer energie, plezier en succes. Het behalen van de gestelde team- of organisatiedoelen wordt makkelijker. Na het volgen van deze masterclass, ben je bekend met de benodigde attitude, gedrag en cultuur voor een winnende samenwerking. Je bent in staat om jouw team in openheid, met respect en vertrouwen, succesvol te laten samenwerken. Deze masterclass is specifiek bestemd voor professionals die werken in teamverband en leidinggevenden/managers, maar is ook voor HR professionals een geschikte keuze.

Praktische informatie

Investering

op aanvraag

Locatie:

In overleg

Contact:

Patricia Musch

Neem contact op voor meer informatie.

Biltseweg 8 3735 MC Bosch en Duin | Tel: 030 888 5131
info@strategischcoachen.nl