‘Ik durf na de coaching op mezelf te vertrouwen en voel dat het ondernemen gaat lukken’

Koers bepalen

In oktober 2021 startte Susanne met persoonlijke coaching.  Ze werkte als bedrijfsarts en was net van werkgever gewisseld, maar voelde dat ze zo niet door wilde gaan. ‘Ik bleef twijfelen en had een onrustig gevoel. Met persoonlijke coaching wilde ik helder krijgen welke koers ik op werkgebied wilde volgen.’ De coaching was voor Susanne prettig en tegelijkertijd erg confronterend. ‘Ik had veel zelftwijfel. Dat uitte zich in hard werken om mijn waarde te bewijzen. Voor mij was het lastig om vanuit voldoende rust en ontspanning te kunnen werken. Ik bleef het gevoel houden ‘doe ik het wel goed genoeg?’’

Vanuit rust en ontspanning werken

Met behulp van de Strategische Coach Matrix onderzocht Susanne waar de kern van haar probleem lag. ‘Samen met Regi Melcherts heb ik stap voor stap in kaart gebracht wat ik wilde bereiken en hoe ik dat ging doen. Dat zorgde voor helderheid, rust en vooral bevestiging. Ik heb veel kennis en kunde en ben een goede professional, die twijfel is niet nodig.’ Na een aantal persoonlijke coachingsessies en twee groeisprongdagen pakte Susanne door. ‘Ik heb meer inzicht gekregen in hoe mijn gebruiksaanwijzing werkt en ben aan mijn zelfvertrouwen gaan werken. Wat is mijn visie en missie op het vak bedrijfsarts? Hoe wil ik mijn bedrijfsartsrol invullen? Dat heeft geholpen en ik heb gemerkt dat ik op mijn best ben als ik vanuit rust en ontspanning mijn werk kan doen.’

In gang gezet door het onbekende

In haar persoonlijke coachingstraject kwam de wens naar boven om te gaan ondernemen. ‘Dat heb ik destijds niet gedaan, want een van mijn kinderen deed eindexamen en het andere kind vertrok naar Australië voor een mooie reis. Het voelde toen niet goed om alles op z’n kop te zetten qua werk.’

In september 2023 is Susanne met ons mee op reis geweest naar Botswana. ‘In de overweldiging van de natuur, middenin de wildernis, voelde ik me veilig. Het onbekende en avontuurlijke heeft me in gang gezet. Ik ben letterlijk en figuurlijk een brug over gelopen. Als ik dit avontuur aankan, dan kan ik dat ook met het ZZP-avontuur.’ Toen Susanne terugkwam uit Botswana heeft ze haar baan opgezegd, is aangehaakt als samenwerkingspartner bij een maatschap en bouwt nu geleidelijk haar praktijk op. ‘Ik voelde onrust, wilde meer diversiteit in mijn werk, meer eigen regie. Dat heeft gemaakt dat ik de knoop toch heb doorgehakt en voor het ondernemerschap kies. Ik durf na de coaching op mezelf te vertrouwen en voel dat ik dit kan.’