‘Ik kom minder moe thuis en heb meer plezier in mijn werk.’

Meer gesprekstechnieken in de spreekkamer

‘Toen ik net begon als arts in de bedrijfsgeneeskunde liep de communicatie met bepaalde type medewerkers en leidinggevenden stroef. Mijn adviezen kwamen daar niet zo goed aan. Tijdens mijn opleiding had ik wel wat gesprekstechnieken gehad, maar die hielpen me in de praktijk niet om tot mijn doel te komen. Door mijn opleider werd ik toen gewezen op de opleidingen van Strategisch Coachen Groep.’

Nieuwe inzichten en meer plezier

Na de opleiding Strategisch Coachen volgde Marieke ook de vervolgopleiding: Next Level Coachen. ‘Ik vond het prettig dat alle deelnemers een andere professionele achtergrond hadden. En de sfeer was heel veilig. Dat is wat mij betreft van essentieel belang om te kunnen leren. Ik heb er in ieder geval veel baat bij gehad. De opleidingen zijn heel begrijpelijk en alles wat je leert is tastbaar. We zijn dieper op bepaalde kennis en technieken ingegaan, bekeken vanuit een andere benadering. Daardoor heb ik veel nieuwe inzichten gekregen, vooral over hoe ik medewerkers het beste kan adviseren en coachen en over coachen op organisatieniveau.’ Hoe dat in de praktijk helpt? ‘Ik merk dat ik meer afstand van bepaalde situaties kan nemen en beter kan loslaten. Ik kom veel minder moe thuis en heb meer plezier in mijn werk.’

Het werkt in de praktijk

In haar werk gebruikt Marieke verschillende tactieken uit de opleidingen om mensen beter te begeleiden. ‘Vooral de energiebloem, de drama- en winnaarsdriehoek én ballonnen en bakstenen gebruik ik veel in de spreekkamer. Door deze in te zetten in mijn werk krijg ik meer informatie uit de mensen die ik coach, waardoor ik ze sneller en effectiever kan begeleiden. Mooi om te zien dat wat ik heb geleerd in de praktijk ook écht werkt.’

Een periode van stabiliteit

‘Ik ben op dit moment in balans en ervaar stabiliteit in werk en privé. Ik heb handvatten gekregen om disbalans tijdig op te merken en te signaleren. Ik geniet nu van hoe ik me voel en ben nog niet bezig met de volgende groeisprong, dat komt wel.’

Marieke