‘Ik ben dankzij de persoonlijke coaching een gelukkiger en completer mens.’

Beter passende begeleiding

Lilian had een burn-out en werd door haar werk doorverwezen naar een psycholoog. ‘Ik had niet het gevoel dat het iemand was die echt doorhad wat er speelde. Daar had ik het met mijn broer over en hij adviseerde me om contact op te nemen met Regi Melcherts. Hij kent me goed, dus ik heb zijn advies opgevolgd. Zelf had ik ook al het idee dat de begeleiding die ik kreeg op dat moment niet bij me paste.’

De Strategisch Coachen Matrix

Na een kennismaking vulde Lilian samen met Regi de Strategisch Coachmatrix in. Daardoor werd het voor Lilian binnen 30 minuten inzichtelijk wat het onderliggende probleem van haar burn-out was en wat ze eraan kon doen. ‘Doordat mijn situatie ineens zo helder werd, werd ik emotioneel. Het voelde goed dat ik kon werken aan een oplossing. Dat kost tijd en ik kon niet alles zelf oplossen, maar ik zag een lichtpuntje.’

Bewustwording van het hebben van grenzen

In haar persoonlijke coachingstraject heeft Lilian veel over zichzelf geleerd. ‘De grootste winst die ik heb behaald is de bewustwording van het hebben van een grens. Daar ben ik me niet eerder zo bewust van geweest. Ik heb altijd heel goed geweten wat ik wel en niet wilde. Door bepaalde karaktertrekken, doelgerichtheid, plichtsbesef en het feit dat ik graag iets voor een ander doe, ben ik mijn grenzen uit het zicht verloren. Om mijn grens weer te voelen heb ik een waslijn gekocht die ik in mijn werktas heb gestopt. Dat werkte goed om te herinneren aan mijn eigen grens en ook te oefenen met mijn nieuwe script. De coaching bij Strategisch Coachen Groep heb ik echt als een cadeautje ervaren. Regi is een grote steun geweest en heeft me geleerd om te volharden door rust te nemen, af te wachten. Ik heb de tijd tot mijn vriend gemaakt en kennis en handvatten meegekregen waar ik de rest van mijn leven voordeel van ga hebben.’ Door haar burn-out wist Lilian niet meer wie ze was. ‘Door mijn kernwaarden heel inzichtelijk te maken, heb ik het contact met mezelf weer teruggevonden. We hebben echt stilgestaan bij wat voor mij waarde heeft. En daar ben ik uiteindelijk meer naar gaan leven. Ik ben gaan doen wat voor mij belangrijk is.’

Vrijheid om keuzes te maken

Verder heeft Lilian meer vrijheid om keuzes te maken gevoeld door de coaching. ‘Ik heb bepaalde besluiten genomen over mijn werk. Ik kreeg de burn-out op mijn 61ste en dat kwam ook doordat ik onregelmatig werkte en daardoor te weinig hersteltijd had. Nu heb ik werkinhoud gecreëerd die ik leuker vind en die gezonder voor me is.’

Het voltooien van je loopbaan

Inmiddels zit Lilian weer goed in haar vel. ‘Ik ben een gelukkig en compleet mens. Ik leef veel bewuster en het belangrijkste: ik ben trouw aan mezelf en mijn kernwaarden. Ik ben echt heel blij met de keuzes die ik heb gemaakt. Ondanks dat ik met pensioen ben, werk ik nog steeds een paar uur per week, omdat ik het leuk vind. Wat voor mij echt een eye opener was tijdens de coaching: ik was niet voorbereid op het voltooien van mijn loopbaan. Er zijn verschillende fases in je leven en de fase van 60+ is een belangrijke. Dan is het tijd om te oogsten en je loopbaan te voltooien. Dat had ik me niet beseft. Uiteindelijk ben ik erg blij met hoe ik mijn werk heb afgerond.’

Lilian Dawson