‘Dankzij Strategisch Coachen Groep maak ik meer impact in mijn werk’

Een t-splitsing: van werkgever naar ondernemerschap

‘Ik kwam een jaar of vijf geleden in aanraking met Strategisch Coachen Groep via een leiderschapsprogramma bij mijn toenmalige werkgever. Ik werkte daar als HR-manager en heb samen met o.a. Regi Melcherts dat programma ontwikkeld en uitgerold’, zegt Katja. ‘In diezelfde periode heb ik de opleiding Strategisch Coachen gevolgd. Daarin heb ik een verdieping gemaakt en geleerd hoe ik het beste uit mezelf, collega’s en andere gesprekspartners kan halen. Daar heb je de juiste kennis en vaardigheden voor nodig en deze heb ik in de opleiding opgedaan én onder de knie gekregen. Het resultaat? Ik weet nu hoe ik een stap extra in gesprekken kan zetten en snel tot de kern kom. Dat levert me iedere dag veel op.’

Toen Katja bij deze werkgever vertrok, stond ze voor haar gevoel op een t-splitsing. ‘Ik wilde voor mezelf beginnen. Mijn plan had ik in hoofdlijnen klaar, maar de puntje op de i misten. Het was tijd voor een nieuwe groeisprong, maar hoe ging ik dat aanpakken? Na een inspirerend coachingsgesprek heb ik het plan definitief handen en voeten kunnen geven.’

Coaching meets mediation

Katja is in 2020 voor zichzelf begonnen als interim HR-manager, mediator en coach. ‘Ik was al bij mijn toenmalige werkgever gestopt, maar ik was nog geen gecertificeerd mediator. Naast mijn werk als interim HR-manager en coach heb ik de opleiding Next Level Coachen & Mediation gevolgd bij Strategisch Coachen Groep. Inmiddels ben ik een gecertificeerd mediator, conflictcoach en negotiator en sta geregistreerd bij het ADR International Register.’

Samen tot een duurzame oplossing komen

‘Bij Strategisch Coachen Groep heb ik geleerd om de juiste vragen te stellen en om mijn gesprekspartners in beweging te krijgen. Daardoor zijn mijn gesprekken effectiever en behaal ik veel sneller het doel.’ Dat merkt Katja in zowel haar coaching als mediation. ‘Ik blijf het speciaal vinden als ik verschillende partijen zo kan begeleiden dat ze samen tot een acceptabele en praktische oplossing komen. Een conflict ontstaat nooit zomaar, er ligt altijd een diepere laag aan ten grondslag. Ik zie het als een uitdaging om in conflictsituaties de betrokken partijen wat mee te geven, iets waarmee ze aan de slag kunnen, zodat in een toekomstige situatie een nieuw conflict voorkomen wordt. Uiteindelijk is mijn doel om tot een oplossing te komen die voor iedereen aan tafel prettig is en waarbij, na een succesvolle afronding, de samenwerking weer hervat kan worden of ieder tevreden zijn eigen weg kan inslaan.’

Recentelijk hebben Katja en Regi samen een mediation begeleid. ‘Ik vind het heel uniek dat Strategisch Coachen Groep het hele pakket aanbiedt: van opleidingen tot coaching en mediation én dat er dan ook nog een samenwerking uit voort vloeit. Dat is bijzonder mooi.’

Zonder mensen geen bedrijfsvoering

In haar rol als HR-manager gebruik ze ook dagelijks de gespreksmethodes die ze heeft geleerd bij Strategisch Coachen Groep. ‘Waar ik voor sta is dat medewerkers het belangrijkste goed zijn van je organisatie. Mensen die goed in hun vel en op hun plek zitten, presteren beter, zijn betrokken, werken met plezier en leveren betere prestaties. Ze hebben minder stress en zijn minder vaak ziek. Dit alles heeft uiteindelijk ook een positieve invloed op je bedrijfsresultaat.’

Meer impact

‘Dankzij Strategisch Coachen Groep kan ik organisaties en medewerkers beter begeleiden en maak ik meer impact in mijn werk. Daardoor haal ik meer voldoening uit wat ik doe.’