fbpx Skip to content

Je Nieuwe Balans

Voor de bedrijfsarts: begeleidingsprogramma voor medewerkers met stressgerelateerde klachten

BURN-OUT – OVERSPANNING – STRESS – ANGST

Met dit programma begeleid je als bedrijfsarts je medewerker van ziekte(verzuim) of klachten naar persoonlijke ontwikkeling om stressgerelateerde klachten te voorkomen en/of te herstellen. Je coacht en adviseert als bedrijfsarts. Medewerkers nemen hun eigen verantwoordelijkheid en zijn zelf actief in dit programma. Dus, betere resultaten met meer plezier.

Een succesvolle bedrijfsarts heeft naast zijn deskundigheid baat bij nieuwe hulpbronnen op het gebied van specifieke beroepsvaardigheden. Zeker met de groeiende hoeveelheid werk is er behoefte aan verantwoorde, inhoudelijke ondersteuning. SCG heeft zich de afgelopen periode bezig gehouden om zo’n hulpbron te bieden door een doeltreffende opleiding te ontwikkelen die je cliënten ondersteunt naar hun herstel.

Voor medewerkers met (tijdelijke) stress gerelateerde klachten, zoals burn out, overspanning, stress en angst. Zij lopen tegen hun grenzen aan. Wij zien dit als een leermoment in de levensloop en loopbaan van mensen. 

Het begeleidingsprogramma “Je Nieuwe Balans”  geeft medewerkers diepgaande persoonlijke en professionele inzichten om hun functioneren te verbeteren. Medewerkers maken een gegarandeerde en meetbare groeisprong.  Zij weten vanuit hun eigen kracht met zelfvertrouwen nieuwe keuzes te maken in werk en privé. Dit betekent dat je als bedrijfsarts je medewerkers op een positieve en winnende manier kunt begeleiden. 

Inhoud | 5 modules
De opleiding is opgebouwd in 5 modules. Elke module bestaat uit een uitgebreide les, een stap met oefeningen die ingevuld kunnen worden in het leerboek, een wijze L.E.S., praktische tips en een korte quiz. 

Nulmeting
We meten vooraf op 9 stressgerelateerde factoren met behulp van het ‘Stress-dashboard®’

1. Inzicht in Je-Zelf
De medewerker leert zijn eigen stress signalen en balans stoornissen te herkennen. Hij/zij leert wat de energiegevers en energievreters zijn. 

2. Groei & Rem
De medewerker leert de eigen persoonlijke en professionele groei- & ontwikkelingsfase te ontdekken.

3. Je echte Ik
De medewerker ontdekt de eigen kernwaarden en leert adequaat de eigen emoties te hanteren. 

Tussentijdse meting
We meten op 9 stressgerelateerde factoren met behulp van het ‘Stress-dashboard®’

4. Je onzichtbare rem
De medewerker ontdekt de eigen blokkades en leert hoe deze opgeheven kunnen worden.

5. Je Toekomststappen
De medewerker ontwikkelt een concreet stappenplan in de Winnaarsdriehoek. Bewust van de  eigen grenzen, behoeften en acties die te ondernemen zijn.  

 Eindmeting 
We meten op 9 stressgerelateerde factoren met behulp van het ‘Stress-dashboard®’

De medewerker leert door middel van videolessen, verrijkende theorie en een persoonlijk leerboek. De medewerker doorloopt het programma in 50 uren met een gemiddelde doorlooptijd van 4 weken.  De medewerker kan het programma in zijn of haar eigen tempo doorlopen.  Daarnaast bieden we de mogelijkheid om deze opleiding uit te breiden met live-coachingssessies.

 • We kunnen deze opleiding nu aanbieden voor een introductietarief van € 875,00 vrijgesteld van BTW.
 • Na aanmelding nemen wij contact op met de medewerker.  
 • Wij informeren de leidinggevende en bedrijfsarts van voortgangsinformatie, indien gewenst. 
 • De facturatie stemmen wij op verzoek af met de leidinggevende.
 • Optioneel kan het programma worden uitgebreid met persoonlijke coaching 
 • Je Nieuwe Balans wordt gesuperviseerd door Regi Melcherts.

Ervaringen met coaching van SCG

"De coaching heeft mij veel opgeleverd. Een veel beter inzicht gegeven in hoe complexe besluitvorming in teams benaderd kan worden. En goed opgelost kan worden."

Ernst Peter Hovinga
CEO

"Beste Regi, Ik wil je graag bedanken. Mede door jouw hulp ben ik een evenwichtiger mens geworden, sta ik sterker in mijn schoenen en ben ik los geraakt van negatieve invloeden uit mijn jeugd. Dit heeft uiteindelijk ook positief bijgedragen aan de relatie tussen mijn partner en mijzelf; inmiddels zijn we verloofd!"

Mariska

"Hallo Regi, Je wist binnen één sessie door te dringen tot de kern van mijn zijn. Je inzicht in welke doelen ik werkelijk wil dienen heeft me richting, daadkracht en zelfvertrouwen gegeven en het besef dat mijn potentie groter is dan welke schijnbare problemen dan ook."

Lisette

Neem vrijblijvend contact op

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

  Gegevens doorverwijzer:

  Gegevens contactpersoon werkgever:

  Gegevens werknemer:

  Bedankt voor je doorverwijzing. Vanzelfsprekend gaan we zorgvuldig en vertrouwelijk met jouw gegevens om.