fbpx Skip to content

specials afrika

“…Persoonlijk leiderschap for life…”

“Safari” betekent in het Swahili letterlijk “reis”. Je maakt letterlijk en figuurlijk een levensreis….

Specials Afrika

Persoonlijk leiderschap for life

Onze specials Afrika zijn intensieve  weekprogramma’s, waarin je aan de slag gaat met persoonlijk leiderschap. Je reist met ons  af naar Zuid-Afrika en verblijft op een 5-sterren lodge midden in de bush. Of, voor de gevorderden, naar Botswana in tented-camps. Doordat je ver van huis bent, is het mogelijk om uit de dagelijkse routine te stappen en jezelf compleet te focussen op je eigen ontwikkeling en leerdoelen. Hierdoor bereik je in korte tijd grote stappen en ga je gegarandeerd naar huis met een ongekende levens- en leerervaring.

Safari betekent in het Swahili ‘reis’. Je maakt letterlijk en figuurlijk een levensreis.  

In principe is deze Special geschikt voor iedereen die aan de slag wil met zijn of haar persoonlijk effectiviteit. 
Onze specials Afrika zijn intensieve  weekprogramma’s, waarin je met ons afreist naar Zuid-Afrika en verblijft op een 5-sterren lodge midden in de bush. Of, voor de gevorderden, naar Botswana in tented-camps. Doordat je ver van huis bent, is het mogelijk om uit de dagelijkse routine te stappen en jezelf compleet te focussen op je eigen ontwikkeling en leerdoelen. Hierdoor bereik je in korte tijd grote stappen en ga je gegarandeerd naar huis met een ongekende levens- en leerervaring.

Stap 1: Je kernvraag – De essenties weten

Na het kennismaken volgen korte inleidingen, afgewisseld met praktische oefeningen.

Je krijgt je kernvragen helder. Door de diversiteit in de groep, in beroepen en achtergronden, ontstaan verrijkende interacties.

Stap 2: Je levensverhaal en groei – Je groeifactoren kennen

Je maakt je remmende- en stresserende factoren inzichtelijk voor je zelf. Je leert deze om te zetten naar groeifactoren. Vervolgens leer en train je je kritische ontwikkel- en groeifactoren toe te passen in je leiderschap en dagelijkse praktijk.

Stap 3: Je echte IK – Je kernwaarden ontdekken

Je onderzoekt je kernwaarden, dat wat je ten diepste drijft in je leiderschap en (werkende) leven. Je brengt de grensvlakken van je persoon, professie en organisatie in beeld. Zodat je ziet waar moeilijke keuzes en dilemma’s voor je kunnen ontstaan. Je leert hoe je strategisch en goed kunt omgaan met dit soort situaties.

Stap 4: Je Groei Sprong – Je remmers loslaten en je groeisprong maken

Je ontdekt je, vaak impliciet geworden, remmers en blokkades en weet deze succesvol op te heffen. Je leert hoe je vol in je kracht je leiderschap naar een “next level” brengt. 

Stap 5: Je Toe-Komst – Vooruitkijken vanuit nieuwe perspectieven

Het antwoord op de vraag: “Waar wil je staan over 3-5 jaar?”. Je creëert een veelheid aan nieuwe en aantrekkelijke perspectieven. We begeleiden je naar de essentie: “Waar wil je precies en echt voor gaan?”. Je brengt meerdere niveaus van leiderschap in lijn.

Stap 6: Je contract – Persoonlijk Leiderschapsplan 

Een doel zonder plan, blijft een wens. Je maakt je persoonlijk leiderschapsplan op. Je ontwikkelt een persoonlijk- en professioneel plan. Zelfzorg, privé en werk worden uitgebalanceerd en afgestemd op je doelen. We brengen je natuurlijke talenten in beeld en passen deze strategisch in je plan. De skills die je hebt te leren om succesvol te zijn, heb je voor jezelf meteen duidelijk.

Stap 7: Persoonlijk Leiderschap – De integratie

Je test je plan in de praktijk. Je stelt bij, waar nodig, en zet de puntjes op de i. Je maakt je strategisch plan je eigen. Cruciale stappen bereid je alvast voor. Je bent gestart met persoonlijk leiderschap op weg naar je doelen.

Regi Melcherts

Regi is de drijvende kracht achter SCG | Strategisch Coachen Groep. Hij is specialist in Strategisch Coachen en Strategisch leiderschap, internationaal docent en adviseur. Hij is gefascineerd door groei en dat hoeft niet altijd ‘meer’ te zijn. “Natural growth is always: zig-zag.”
“Afrika, magische ervaring op oude oergronden bij oude zielen. Je mag zijn wie je bent. Lachen werkt bevrijdend.”

 
Linda Rijkuiter

Haar jarenlange ervaring als bedrijfsarts en strategisch coach maken dat Linda gespecialiseerd is in het vinden van een gezonde balans in het leven. Als docent-trainer is ze doelgericht, deskundig en praktisch. Linda is onze Afrika-expert en ze weet uit eigen ervaring welk positief effect de Afrikaanse wildernis op de Westerse mens heeft. 
“Het was waanzinnig. Zo mooi om iedereen aan het werk te zien. en de verhalen bij het kampvuur ’s avonds, kippenvel!”

 
Patricia Musch

Patricia staat samen met Regi aan het roer bij SCG | Strategisch Coachen Groep. Zij verstaat de kunst om leiderschapsprogramma’s te faciliteren in buitengewone omstandigheden. Ook diep in de bush. Altijd met oog en aandacht voor iedere deelnemer. Ze leert je als geen ander goed voor jezelf te zorgen. “Running the extra mile” past haar naadloos. “
Afrika, de mensen en het land zijn magisch!”  

Zuid-Afrika 2022:

De eerste dag van de Special begint in Nederland op donderdag 8 september 2022. Op deze dag leg je de basis voor je programma in Zuid-Afrika door je kernvragen helder te maken. Tijdens het programma in Zuid-Afrika ga je een antwoord krijgen op deze kernvragen.

Op donderdag 29 september 2022 vliegen we via Johannesburg naar Hoedspruit waar we op vrijdag 30 september aankomen en 2 nachten overnachten in Khaya Ndlovu.

Van zondag 2 oktober t/m zaterdag 8 oktober 2022 verblijven we in een luxe lodge op de prachtige locatie Djuma Private Game Reserve in Sabi Sands, in de bush van Zuid- Afrika. Je deelt een kamer met een kamergenoot.

Investering: totaal € 5.250,-  (vrijgesteld van BTW)

Inclusief: overnachtingen in Khaya Ndlovu, overnachtingen Sabi Sands, ontbijt, lunch, diner, hapjes, drankjes, 2 games drives per dag in Sabi Sands, transfer Hoedspruit/Sabi Sands.

Exclusief: vluchten (retour Amsterdam/Johannesburg, Johannesburg/Hoedspruit, Sabi Sands/ Johannesburg) en fooien.

Praktische informatie

Duur:

10 dagen (incl. reisdagen)

Inclusief:

Overnachtingen, eten, drankjes, game drives. (Exclusief vlucht en tips)

Locatie:

Zuid-Afrika, 2022

Team:

Regi Melcherts, Linda Rijkuiter & Patricia Musch

Neem contact op voor meer informatie.

Biltseweg 8 3735 MC Bosch en Duin | Tel: 030 888 5131
info@strategischcoachen.nl