Terugblik Zuid-Afrika 2013

Ervaringen van de deelnemers: 

Sinds ik terug ben uit Afrika geniet ik volop van het leven, denk ik in kansen en weet ik mijn doelen te stellen en te halen. Ik voel me heel dicht bij mezelf staan en ben in staat hieraan vast te houden. Kernwaarden als baken weet ik steeds beter te vinden, ik voel me rustig, vol vertrouwen en enorm dankbaar dat er een hele mooie periode voor me ligt, die ik graag met mijn dierbaren wil delen!

In Afrika heb ik mezelf gevonden!! Hier heb ik geleerd om stil te staan en te luisteren naar MEZELF.........Een van de mooie dingen die ik ook nog geleerd heb in Afrika zijn mijn eigen Kernwaarden. Daar heb ik zoveel helder mee gekregen en nu nog dagelijks, het brengt zoveel verheldering en ook acceptatie in situaties die pittig zijn. Ik zie mijn toekomst heel helder voor me en daar koers ik op aan ondanks dat er op dit moment nog wel wat obstakels op de weg liggen.

Afrika heeft mijn verwachtingen zeer ver overtroffen. In alle opzichten. Ik heb heel erg genoten van alle facetten van deze reis. De geweldige mensen, de indrukwekkende drives, de prachtige natuur, de dieren en hun gedrag,  de sfeer, de vele mooie lessen , de grote kracht van de groep, en de moed van iedereen om met elkaar de diepte in te gaan. Mijn dankbaarheid hiervoor is groot.
Afrika heeft mij werkelijk de kracht gegeven om in vertrouwen mijn pad te vervolgen. Ik heb steun aan mijn stappenplan die ik heb opgeschreven in Afrika. Ik begrijp mezelf en de rode draad van mijn leven nu veel beter door het kennen en weten  van mijn kernkwaliteiten. Opeen valt er van alles op zijn plaats! Daar krijg ik soms nog steeds een brok van in mijn keel. Nu ik weer volop bezig ben in mijn dagelijkse werkzaamheden te midden van vele andere mensen merk ik voortdurend mijn veranderingen op in mijn bewustzijn en kracht. Ik ben meer beschouwend geworden en zie de processen om mij heen in een ander perspectief.

Ik kan beginnen om te zeggen dat de reis naar Afrika met alles erop en eraan, de mensen, de omgeving, mij enorm goed heeft gedaan. Met name omdat ik een week lang echt met mijzelf aan de gang ben geweest. Ik  heb geleerd  mijn grenzen nog beter te stellen en daarmee ruimte te creëren voor mijzelf en mijn dierbaren. Ruimte die mij en mijn dierbaren in staat stelt zich te ontwikkelen, genieten en zichzelf te zijn. Ik ben uit Afrika gekomen met meer ruimte in mijn hoofd en mijn hart. Ik heb een groot hart en daar is plaats voor een nieuwe liefde. Iemand die naast me staat, niet om het verleden af te dekken of te vergeten, maar om de toekomst tegemoet te gaan, te delen en het leven te vieren.