Conflict Coaching

Wilt u oorlog of wilt u vrede?

Bent u in conflict geraakt, maar hoopt u op een positieve uitkomst? Dan helpen wij u graag verder.

Wij begeleiden conflicten naar een positieve uitkomst. Onze aanpak is anders, wij brengen partijen samen door hen op een veilige manier, doelgericht te coachen naar een overeenkomst die conflictpartners in staat stelt autonoom met of zonder elkaar verder te kunnen. Wij doorlopen dit proces met de conflictpartners zelf, maar ook waar mogelijk met alle betrokkenen in een conflict, zoals advocaten, collega's en/ of familie.  

Onze coaches zorgen voor een hoge mate van veiligheid in de gesprekken, waardoor conflictpartners vanuit respect en eigen waarden tot een goede afwikkeling kunnen komen. De coaches hebben allen een senior werkervaring en zijn aangesloten bij Mediators Federatie Nederland (MfN) en Vereniging Familierecht (vFAS).

Wij bieden conflict begeleiding voor zakelijke conflicten, privé conflicten en relatiecoaching. maar ook persoonlijke coaching als u door een conflict uit uw kracht bent geraakt. 

Wanneer kan je bij ons terecht?

  • Je bent zelf partij in een conflict: Je hebt last van het conflict en wordt emotioneel, financieel of anderszins geraakt. Je wilt weer in je kracht staan en werken aan een oplossing.
  • Je bent samen met partij(en) in een conflict: Betrokken partijen willen een juridische strijd voorkomen en kiezen gezamenlijk om te werken aan een redelijke positiieve doelgerichte oplossing.
  • Je bent als adviseur betrokken in een conflict: Je wilt dat partijen hun strijd beëindigen en een goede oplossing bereiken. Conflict Coaching is een krachtig instrument voor HR-professionals, de bedrijfsartsen, arboprofessionals, leidinggevenden en leden van OR, RvB of RvC).
  • Je bent advocaat, mediator of rechter: Als partijen in een juridische strijd dreigen te komen. Je wilt proberen een andere weg in te slaan, waarbij partijen de mogelijkheid krijgen om vanuit respect en ieder vanuit hun eigen waarden tot een goede afwikkeling te komen van het conflict